Sărbătoarea de Halloween a căpătat proporții în România, iar în 2019 este așteptată cu nerăbdare, atât de copii, cât și de adulți. Iată care sunt cele mai populare tradiții de Halloween
Halloween-ul se sărbătorește, în fiecare an, pe data de 31 octombrie, iar în 2019 va cădea în noaptea de joi spre vineri. Petrecerile de Halloween, decorațiunile și costumele au devenit foarte populare în ultimii ani și în România.
Halloween-ul sau Sărbătoarea Tuturor Sfinților este legată de multe tradiții și superstiții de Halloween, însă, în ultima perioadă, sărbătoarea de Halloween este mai degrabă una a divertismentului și are tot mai puțin legătură cu semnificația inițială.
Cea mai cunoscută tradiție de Halloween în România și în lumea întreagă este cea a sculptării dovleacului. Legenda dovlecilor-felinar se leagă de personajul emblematic Jack O’Lantern, care îşi are originile tot în Irlanda. Un fermier pe nume Jack a reușit să-l păcălească pe diavol și astfel nu a mai reușit să ajungă nici în iad, nici în rai. Sufletul lui a rătăcit pe pământ până într-o zi când și-a făcut o lanternă dintr-o ridiche și o bucată de cărbune. Legenda spune că beţivul irlandez, cu sufletul condamnat, reapare în fiecare an, în ziua morţii sale, de Halloween. Mai mult, legenda a fost preluată și acum oamenii au ajuns să pună dovleci sculptați în fața casei pentru a ghida sufletele rătăcite în noaptea de Halloween.
Citește și: HALLOWEEN DE ROMÂNIA. CE SĂRBĂTOARE ASEMĂNĂTOARE AU ROMÂNII
Halloween-ul a devenit, în ultimii ani, o sărbătoare cunoscută în toată lumea, inclusiv în România. Totuşi, Halloween-ul a început să capete influenţe diverse în funcţie de cultură, cât şi de dorinţa fiecăruia. În România, Halloween-ul este sărbătorit, cel mai frecvent, în jurul mitului lui Dracula. Asta pentru că românii au o altă sărbătoare care cinsteşte morţii: Sâmbăta Morţilor sau Moșii de Vară, ori Moșii de Iarnă.
Românii au împrumutat oarecum sărbătoarea de Halloween, dar nu respectă întocmai tradiţiile originale. În preajma zilei de Halloween întâlnim şi în România, prin magazine, obiectele specifice cum ar fi măşti, costumaţii, afişe, celebrii dovleci, etc. Însă puţini români ştiu cu adevărat semnificaţia sărbătorii de Halloween. Cu toate acestea, și în România, Halloween-ul este un prilej de petrecere.
De sărbătoarea de Halloween sunt legate numeroase superstiții:
Halloween-ul este o sărbătoare celebrată aproape în toată lumea, tocmai de aceea pe seama ei au fost realizate tot felul de statistici și studii. Iată câteva dintre lucrurile mai puțin știute și curiozități de Halloween: